Quantcast
Channel: Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Viewing all 127 articles
Browse latest View live

EndNote Eğitimi

$
0
0

Tez ve Makale Yazmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Üniversitemizce lisanslanarak sizlerin kullanımına sunulan, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma ve farklı dergi formatlarına göre düzenleme gibi birçok özelliğiyle sizlere yardımcı olabilecek EndNoteyazılımının etkin kullanımına yönelik olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca Eğitim Semineridüzenlenecektir. Seminer tarih ve yer bilgisi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Researchsoftware eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek seminer organizasyonun sorunsuz yürütülebilmesi için katılımcıların http://researchsoftware.com/tr/seminar adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Yeditepe Üniversitesi – İstanbul

Tarih : 17 Mart 2015, Salı

Saat : 11:00-13:00

Yer : Rektörlük Binası Yeşil Salon

EndNote Nedir?

EndNote kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan ve makale yazım sürecinizde 6000’in üzerinde farklı bibliyografya stili ile (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan özel bir veritabanı bibliyografya yazılımıdır.

EndNote Hakkında Ayrıntılı Bilgi : www.researchsoftware.com/tr/endnote
EndNote Tanıtım Sunumu : www.researchsoftware.com/tr/videos
EndNote Eğitim Dökümanları ve Videoları : www.researchsoftware.com/tr/videos
EndNote Türkçe Kullanma Kılavuzu : www.researchsoftware.com/tr/manuals

EndNote Referans Listesi: http://researchsoftware.com/tr/clients
EndNote X7.2 Özellikleri: http://researchsoftware.com/tr/news/endnote-x72-cikti

EndNote Eğitim Seminer İçeriği:

* Atıf nedir?
* Tez ve Makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma
* EndNote nedir?
* Kişisel bibliyografik veritabanı oluşturma
* Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma)
* Referans kaydı import seçenekleri (direct export, import filtreleri ve pdf import)
* Online veritabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection (ebsco), Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde)
* Kişisel EndNote veritabanlarını düzenleme ve yönetme (seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme… )
* EndNote ile makale yazımı (atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme…)

The post EndNote Eğitimi appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.


Başarı : Tuğçe Ütnier

$
0
0

Kimya Mühendisliği Bölümü yüksek lisans eğitimine 2013 yılı Eylül ayında başlayan Tuğçe ÜTNİER, 2014 yılı Nisan ayında yüksek lisans danışmanı Doç. Dr. Nihan ÇELEBİ ÖLÇÜM önderliğinde ve proje çalışma arkadaşı Ş. Nermin ŞEN ile ‘Doğal Proteinlerin Morita Baylis Hillman Aktivitesi için Hesaplamalı Yöntemlerle Yeniden Yapılandırılması’ adlı Tubitak Projesi’nde çalışmaya başlamıştır.

Projenin amacı modern hesapsal yöntemlerle Morita-Baylis-Hillman (MBH) tepkimesini katalize edebilecek mekanizmaya sahip doğal proteinlerin tespit edilmesi ve bunların kuantum mekaniksel hesaplamalar ve moleküler dinamik simülasyonlarından elde edilen mekaniksel anlayış ve öngörüler ışığında yeniden yapılandırılmasıdır. Projede serviks kanseri hücrelerinde antitümoral aktivite gösteren MBH ürünlerinin sentezinde potansiyel aktivite gösterebilecek enzimlerin belirlenmesi hedeflenmektedir.

Proje çalışmalarını 3. İlaç Kimyası: İlaç Etken Maddesi Tasarımı, Sentezi, Üretimi ve Standardizasyonu Kongresi’nde sunan Tuğçe ÜTNİER, akademisyenler ve endüstri çalışanlarından oluşan bir bilim kurulunun 160 bildiri arasında yapmış oldukları değerlendirmeler sonucunda; ‘Potansiyel Serviks Kanseri İlaç Etken Maddelerinin Eldesi İçin Enzim Aktif Bölgelerinin Katalitik Etkilerinin İncelenmesi’ başlıklı çalışmasıyla mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

The post Başarı : Tuğçe Ütnier appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Tezsiz Pilotaj Yüksek Lisans Programı

$
0
0

Güz 2015 Dönemi İçin Önemli Tarihler

Program Tanıtım Toplantısı 3 Temmuz 2015*
Ön Mülakat İçin Son Başvuru Tarihi 15 Temmuz 2015**
Ön Mülakat Tarihleri 21-22 Temmuz 2015***
SkyTest Sınavına Girmek İçin Son Tarih 6 Ağustos 2015
Kayıt için Belgelerin Tamamlanma Tarihi 7-11 Eylül 2015
Eğitimin Başlaması 14 Eylül 2015

Güz 2015 Dönemi Program ücreti ve ödeme koşulları hakkında bilgi için tıklayınız.

Başvuru koşulları ve belgeleri için tıklayınız.

Eğitim Programı için tıklayınız.

*Toplantı saat 10:30’da Mühendislik Fakültesi B306’da yapılacaktır. Toplantıya katılmak isteyenler fbe-admin@yeditepe.edu.tr adresine e-posta göndererek ya da 0216 578 04 92 numaralı telefonu arayarak isimlerini bildirmeleri gerekmektedir.

**Adaylar Elektronik Başvuru Sistemi (http://ebs.yeditepe.edu.tr) üzerinden online başvuruyu tamamlayıp aşağıda istenen gerekli evrakları getirmelidirler. Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. Açık kalan kontenjanlar için geç başvuru tarihi Ağustos ayında ilan edilecektir.

***Mülakatlar Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yapılacaktır.

Neden Yeditepe Üniversitesi Pilotaj Yüksek Lisans Programı?

  • Önümüzdeki 2-3 yıl içinde havayolu şirketlerinin toplam pilot talebinde % 20 dolayında artış beklenmektedir.
  • Program mezunları Atlasglobal Havayolu (önceki adıyla Atlasjet) Şirketinden ayrıca alınabilecek havayolu yolcu taşımacılığı pilot lisansı (Air Transport Pilot Licence=ATPL) ve tip intibak eğitimi ile dünyanın herhangi bir havayolunda çalışabilme şansına sahip olacaktır.
  • Program Atlasglobal Havayolu Şirketi ve AFA uçuş okulu ile işbirliği halinde yürütülecektir. Mezunlar, sağlık nedenleriyle elenmedikçe yüksek ücretli iş olanağı sunabilecek bir alana açılmış olacaktır.

Program Hakkında Bilgi

Havacılık sektörünün gösterdiği hızlı gelişme ve halkımızın uçak yolculuğunu tercih eder hale gelmesiyle, önümüzdeki yıllar içinde ülkemizde ciddi sayıda yolcu uçağı pilotuna gereksinim duyulacaktır. Mevcut durumda da var olan pilot açığı bir ölçüde yabancı pilot istihdamıyla karşılanmaktaysa da, körfez ülkelerinde de pilot talebinin artması nedeniyle yabancı kaynaklı pilotların ülkemizdeki talebi karşılaması giderek zorlaşmaktadır. Ek olarak, 2016 yılı sonundan itibaren pilotların yıllık maksimum uçuş süreleri düşeceği için havayolu şirketleri mevcut pilot kadrolarıyla uçuşlarını sürdüremeyecek ve ilave kadro oluşturmak zorunda kalacaklardır. Yeditepe Üniversitesi yaklaşan pilot darboğazı sorununun çözümüne katkı yapmak amacıyla Atlasglobal Havayolu Şirketi ile birlikte yürütülecek bir pilotaj yüksek lisans programı başlatmıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü altında yürütülecek olan tezsiz programda, temel teorik dersler Yeditepe Üniversitesi’nde, uçuş eğitimi ise Atlantik Uçuş Okulu’nda (Atlantic Flight Academy-AFA) verilecektir. Ülkemizde havayolu nakliye pilotu lisansı (ATPL) ve tip intibak eğitimi vermeye yetkili iki kuruluştan biri olan AFA, Atlasglobal ve Yeditepe Üniversitesi’nin güçlü işbirliğinde gerçekleşecek olan program yaklaşık 900 saatlik teorik eğitim, 220 saatlik uçuş eğitimi, 120 saatlik uçuşa yönelik ders ve istendiği takdirde 210 saatlik, İngilizce dışında ikinci bir yabancı dil eğitimi içermektedir. Mevcut pilotaj yüksek lisans programı kapsamında öğrencilere Hususi Pilot lisansına ve Ticari Pilot lisansına yönelik uçuş eğitimi verilecek, çok pilotlu ekip uçuşları yaptırılacak ve jet uçaklarına geçiş eğitimi verilecektir. Program sonunda öğrenciler Ticari Pilot Lisansı (CPL) ve ATPL-frozen niteliğine sahip olacaklardır. ATPL ve tip intibak eğitimleri mevcut programın dışındadır. Mevcut Pilotaj Yüksek Lisans Programı mezunlarının, sağlık veya benzer nedenlerle uçuş eğitimlerinden ayrılmadıkça, programda içerilmeyen tip intibak eğitimlerini AFA’dan alarak başarıyla tamamladıkları takdirde Atlasglobal Havayolu Şirketince istihdam edilmeleri beklenmektedir. Gereken tıbbi testleri geçen ve programı başarıyla tamamlayan üniversite mezunları için, resmen değilse de piyasadaki pilot açığı nedeniyle fiilen neredeyse iş garantili sayılabilecek bu program hakkında ek bilgiyi aşağıdaki kaynaklardan edinebilirsiniz:

Prof. Dr. Mehmet A. Akgün, program koordinatörü, Makine Mühendisliği Bölümü

makgun@yeditepe.edu.tr, 0 216 578 0000/3058

fbe-admin@yeditepe.edu.tr, 0 216 578 0492

The post Tezsiz Pilotaj Yüksek Lisans Programı appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Önemli Duyuru: Askerlik Tecil Ettirme Hakkında

$
0
0

6569 Sayılı Kanunun 32. Maddesi İle 2547 sayılı Kanuna Eklenen Geçici 68. maddesinden Yararlanmak İsteyen Öğrencilerimizin Dikkatine

26 Kasım 2014 tarihli 2014 29187 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 6569 sayılı Kanunun 32. Maddesine istinaden erkek öğrencilerimizin daha önce almış oldukları erteleme süreleri sıfırlanmıştır. Bu nedenle, isteyen öğrencilerimizin yeniden erteleme hakkı talep etmek üzere başvuruda bulunmaları  gerekmektedir.

26 Kasım 2014 tarihinden önce kayıt olmuş ve ertelemesi bitmiş olan öğrencilerimizin Askerlik Erteleme linkindeki formu doldurarak Enstitüye iletmeleri rica olunur.

The post Önemli Duyuru: Askerlik Tecil Ettirme Hakkında appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

2015 Güz Dönemi Temmuz Başvuru Sonuçları

$
0
0

Kabul alan aday öğrencilerin gerekli evraklar ile birlikle Enstitüye müracaat etmeleri ve 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Dersler 14 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır.
Aday öğrencilerimizi tebrik eder, yeni dönemde başarılar dileriz.

 

NO İSİM SOYADI ANABİLİM DALI PROGRAM
1. Atiye SAĞLAM Bilgisayar Mühendisliği Doktora
2. Engin KANDIRAN Bilgisayar Mühendisliği Doktora
3. Furkan ERDEN Bilgisayar Mühendisliği Doktora (Bilimsel Hazırlık)
4. Günet EROĞLU Bilgisayar Mühendisliği Doktora
5. Suha BAYRAKTAR Bilgisayar Mühendisliği Doktora
6. Yusuf KÜLAH Bilgisayar Mühendisliği Doktora
7. Abdurahman ALTAY Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
8. Doğuhan GÜMÜŞOĞLU Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
9. Göktuğ İNAL Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
10. Güven BOYRAZ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
11. Mehmet ÖZTÜRK Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
12. Mestan Fırat ÇELİKTUĞ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
13. Muhammed Emin SAVAŞ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
14. Pınar ÖRMECİ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
15. Sezer TANRIVERDİOĞLU Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
16. Deniz UZUNOĞLU Biyoteknoloji Bütünleşik Doktora
17. Pınar SİYAH Biyoteknoloji Bütünleşik Doktora
18. Narot SET Biyoteknoloji Bütünleşik Doktora
19. Deniz RAGIPOĞLU Biyoteknoloji Doktora
20. Arda GÜREL Biyoteknoloji Doktora
21. Can ÇETİN Biyoteknoloji Doktora
22. Huriye YANIK Biyoteknoloji Doktora
23. Büşra AKINALAN Biyoteknoloji Doktora
24. Dolay Damla ÇELİK Biyoteknoloji Doktora
25. Seyhan GENÇ Biyoteknoloji Doktora
26. Dafina LUGAXHIU Biyoteknoloji Doktora
27. Hazal GEZMİŞ Biyoteknoloji Yüksek Lisans
28. Ülker ALKAYA Biyoteknoloji Yüksek Lisans
29. Elif FİDAN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
30. Ecem SANCAR Biyoteknoloji Yüksek Lisans
31. Bürge ULUKAN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
32. Kerem KAYA Biyoteknoloji Yüksek Lisans
33. Kaya İŞLEYEN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
34. Gizem YURDAKUL Biyoteknoloji Yüksek Lisans
35. Begüm BİLGE Biyoteknoloji Yüksek Lisans
36. Polen KOÇAK Biyoteknoloji Yüksek Lisans
37. Ayşegül ÜLKEN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
38. Mustafa Rıdvan CANTAŞ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora
39. Mehmet Erkin YÜCEL Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora
40. Merve GÜNAY Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora
41. Ali Arda YILDIZ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
42. Burak DOĞAN Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
43. Burhan AKÇİL Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
44. Caner TOPRAK Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
45. Çığ Berfuğ Fersah KARAKAYA Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
46. Hatice BATTAL Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
47. Koray KARA Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
48. Kübra ÖZTÜRK Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
49. Özgün Deniz ULUS Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
50. Talat BÜYÜKAKIN Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
51. Taner BARIŞIK Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
52. Ayşe Nur DALMAN Kimya Mühendisliği Bütünleşik Doktora
53. Derviş Mesut PAŞALI Kimya Mühendisliği Bütünleşik Doktora
54. Büşra AKINALAN Kimya Mühendisliği Doktora
55. Burcu BAŞ Kimya Mühendisliği Doktora
56. Nisa SAÇICI Kimya Mühendisliği Doktora
57. Avram ARUH Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans
58. Hazal CANCI Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans
59. Selin ÖĞÜTÇÜ Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans
60. Cennet YILDIZ Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans
61. Milad BAZARBASHI Makina Mühendisliği Doktora (Bilimsel Hazırlık)
62. Onur Şevket ASLAN Makina Mühendisliği Doktora
63. Işıl USLU Makina Mühendisliği Doktora
64. Mustafa Bahadır HERGENÇ Makina Mühendisliği Doktora
65. Furkan BAYRAKTAR Makina Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
66. Kazım TOSUN Makina Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
67. Mehmet Batuhan TOPÇU Makina Mühendisliği Yüksek Lisans
68. Muhammad Asaad KEILANY Makina Mühendisliği Yüksek Lisans
69. Furkan ERDEN Matematik Doktora
70. Esra Nur PELEN Mimarlık Yüksek Lisans
71. Ali Erdi ALAY Mimarlık Yüksek Lisans
72. Mert AĞAN Mimarlık Yüksek Lisans
73. Oya BABALI Mimarlık Yüksek Lisans
74. Seda GÜLSEVER Mimarlık Yüksek Lisans
75. Irmak AYDIN Mimarlık Yüksek Lisans
76. Burcu ATLI Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
77. Mustafa Yiğitcan PELVAN Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
78. Zümrüt KURU Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
79. Can ÇETİN Sistem Mühendisliği Bütünleşik Doktora (Bilimsel Hazırlık)
80. Ayça MADEN Sistem Mühendisliği Doktora
81. Elifcan YAŞA Sistem Mühendisliği Doktora
82. Burak ONUR Sistem Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)

The post 2015 Güz Dönemi Temmuz Başvuru Sonuçları appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

2015 Güz Dönemi Temmuz İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları

$
0
0

Hazırlık okuluna gelecek olan adayların, öğrenci kayıtlarını yaptırıp, ödemelerini yaptıktan sonra hazırlık okuluna geleceklerini belirten bir e-postayı, ad, soyad, öğrenci numarası, ingilizce seviyesi ve telefon numarasını da belirterek ylhazirlik@yeditepe.edu.tr adresine 5 Eylül 2015 tarihine kadar göndererek hazırlık okulu kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

 

NO İSİM SOYADI ANA BİLİM DALI SEVİYE
1. Furkan BAYRAKTAR Makina Mühendisliği C LEVEL
2. Güven BOYRAZ Bilgisayar Mühendisliği PROGRAM
3. Doğuhan GÜMÜŞOĞLU Bilgisayar Mühendisliği PROGRAM
4. Koray Kara Elektrik ve Elektronik Mühendisliği PROGRAM
5. Dafina LUGAXHIU Biyoteknoloji B LEVEL
6. Kübra ÖZTÜRK Elektrik ve Elektronik Mühendisliği A LEVEL
7. Sezer TANRIVERDİ Bilgisayar Mühendisliği A LEVEL
8. Mehmet Batuhan TOPÇU Makina Mühendisliği A LEVEL
9. Kazım TOSUN Makina Mühendisliği A LEVEL
10. Cennet YILDIZ Kimya Mühendisliği B LEVEL

The post 2015 Güz Dönemi Temmuz İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

2015 Güz Dönemi Açılan Dersler

$
0
0

Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı

Ders Kodu Ders Adı Şube Sayısı
CSE 524 Performance Evaluation of Computer Sys. 1
CSE 526 Reconfigurable Computing 1
CSE 532 Distributed Operating Systems 1
CSE 535 Operating Systems 1
CSE 544 Advanced Topics in Software Engineering 1
CSE 548 Database Management Systems 1
CSE 562 Artificial Intelligence 1
CSE 571 Data Comm. and Computer Networks 1
CSE 578 Wireless Networks and Mobile Systems 1
CSE 590 Research Seminar 1
CSE 600 Master Thesis 4
CSE 700 PH.D. Thesis 2

 

Biyoteknoloji Anabilim Dalı

Ders Kodu Ders Adı Şube Sayısı
BTEC501 Basic Biotechnology 1
BTEC505 Microbiology 2
BTEC506 Plant Biotechnology 1
BTEC512 Ecology 1
BTEC513 Introduction to Bioinformatics 1
BTEC533 Biomaterials in Tissue Engineering 2
BTEC539 Protein Chemistry 1
BTEC550 Methods in Scientific Research 1
BTEC555 Biostatistics 1
BTEC590 Graduate Seminar 1
BTEC601 Yeast and Bacterial Biotechnology 1
BTEC604 Current Topics in Biotechnology 1
BTEC611 Advanced Stem Cell Technology 1
BTEC612 Reproductive Genetics 1
BTEC639 Fermentation Biotechnology 1
BTEC640 Nanomedicine 1
BTEC641 Proteomics and Mass Spectrometry 1
BTEC642 Regenerative Biology and Biomedical Applications 1
BTEC690 PhD Seminar 1

 

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı

Ders Kodu Ders Adı Şube Sayısı
EE523 Smart Antennas and Propagation for Wireless Systems 1
EE568 Advanced Digital Signal Processing 1
EE584 Advanced Robotic Sytems 2
EE600 Master Thesis 4
EE618 Sensitivity and Tolerance Analysis 1
EE689 Advanced Topics on Control Systems 1
EE700 PH.D. Thesis 5

 

Makine Mühendisliği Anabilim Dalı

Ders Kodu Ders Adı Şube Sayısı
ME501 Engineering Analysis I 2
ME532 Advanced Fluid Dynamics 2
ME551 Advanced Dynamics 2
ME589 Graduate Seminar 1
ME600 Master Thesis 8

 

Sistem Mühendisliği Anabilim Dalı

Ders Kodu Ders Adı Şube Sayısı
ESYE505 Systems Engineering Methodology 1
ESYE522 Operations Research 1
ESYE562 Multicriteria Decision Making 1
ESYE700 PH.D. Thesis 4

 

The post 2015 Güz Dönemi Açılan Dersler appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

XXX691 Yeterlik Sınavı için Bağımsız Çalışma Dersine İlişkin Esaslar


2015 Güz Dönemi Ağustos Başvuru Sonuçları

$
0
0

Kabul alan aday öğrencilerin gerekli evraklar ile birlikle Enstitüye müracaat etmeleri ve 7-11 Eylül 2015 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Dersler 14 Eylül 2015 tarihinde başlayacaktır.
Aday öğrencilerimizi tebrik eder, yeni dönemde başarılar dileriz.

 

NO İSİM SOYADI ANABİLİM DALI PROGRAM
1. Atahan ÖZER Bilgisayar Mühendisliği Doktora
2. Yılmaz Serhan GENER Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
3. Erem BİRŞEY Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora
4. Ömer Fatih ORBERK Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Doktora
5. Ahmet ÖNAL Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
6. Firdevs BÖREKÇİ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
7. İhsan Oktar KARA Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
8. Volkan FENERCİOĞLU Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
9. Ayçin BORA Fizik Doktora
10. Özge HASKAYA Fizik Yüksek Lisans
11. Burcu BAŞ Kimya Mühendisliği Doktora
12. Nisa SAÇICI Kimya Mühendisliği Doktora
13. Belkıs AKBULUT Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans
14. Mustafa YILDIRIM Makina Mühendisliği Doktora
15. Eren Can MALATYALI Makina Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
16. Gökhan KAHRAMAN Matematik Doktora
17. Birsen STERLER Mimarlık Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
18. Ayça Aklar ÇÖREKÇİ Biyoteknoloji Doktora
19. Meltem MACİT Biyoteknoloji Doktora
20. Merve USLU Biyoteknoloji Doktora
21. Levent Yasin KURT Biyoteknoloji Doktora
22. Büşra TEKE Biyoteknoloji Yüksek Lisans
23. Caner KAZMA Biyoteknoloji Yüksek Lisans
24. Deniz Yaşar ÖZTAŞ Biyoteknoloji Yüksek Lisans
25. Pınar ÇOLAKOĞLU Biyoteknoloji Yüksek Lisans
26. Semih ARBATLI Biyoteknoloji Yüksek Lisans

The post 2015 Güz Dönemi Ağustos Başvuru Sonuçları appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Lisansüstü Tez Savunmaları

$
0
0

2015 Güz Dönemi Ağustos İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları

$
0
0

Hazırlık okuluna gelecek olan adayların, öğrenci kayıtlarını yaptırıp, ödemelerini yaptıktan sonra hazırlık okuluna geleceklerini belirten bir e-postayı, ad, soyad, öğrenci numarası, ingilizce seviyesi ve telefon numarasını da belirterek ylhazirlik@yeditepe.edu.tr adresine 10 Eylül 2015 tarihine kadar göndererek hazırlık okulu kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

 

NO İSİM SOYADI ANA BİLİM DALI SEVİYE
1. Firdevs BÖREKÇİ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği A LEVEL
2. Volkan FENERCİOĞLU Elektrik ve Elektronik Mühendisliği A LEVEL
3. Özge HASKAYA Fizik B LEVEL
4. Caner KAZMA Biyoteknoloji PROGRAM
5. Ahmet Burak KUYUCU Biyoteknoloji C LEVEL
6. Ahmet ÖNAL Elektrik ve Elektronik Mühendisliği C LEVEL
7. Büşra TEKE Biyoteknoloji PROGRAM
8. Özgün Deniz ULAŞ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği PROGRAM

The post 2015 Güz Dönemi Ağustos İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

TÜBİTAK ULAKBİM Bölgesel Eğitim Seminerleri

$
0
0

Editör ve Yazarlar Bölgesel Eğitim Seminerleri

TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi ve yayıncılar işbirliği ile üniversiteler ev sahipliğinde Bilimsel yayın kalitesinin artırılması amacıyla editörler ve yazarlar için bölgesel eğitim seminerleri düzenlenecektir.

Araştırmacılar, yazarlar ve dergi editörlerine yönelik planlanan seminerlerde, bilimsel yayın hazırlama, yayınlama usulleri ile bilimsel süreli yayınların kalitesinin ve uluslararası farkındalığın artırılması ve bu süreçlerde karşılaşılabilecek sorunların önlenmesine yönelik çözüm önerileri paylaşılacaktır. Bir tam gün olarak planlanan bölge seminerlerine ait takvim ve oturumlara ait konu başlıkları aşağıda yer almaktadır.

Editör seminerleri ana başlıkları:

Dergi yayın süreci,
Editörler ve kurullarının görev ve sorumlulukları,
Editoryal süreç,
Hakemlik süreci,
Ulusal ve Uluslararası indekslere başvuru ve değerlendirme kriterleri.
Yazar seminerleri ana başlıkları:

Bilimsel yazı yazarken dikkat edilecek genel ilkeler,
Bilimsel yazı içeriğinin oluşturulmasında dikkat edilecek konular,
Bilimsel yazıyı oluşturan bölümler,
Bilimsel yazıda uyulması gereken etik kurallar,
Bilimsel yazının gönderileceği dergi seçimi.

Bölgesel Eğitim Seminerleri takvimi ve programı hakkında genel bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://ulakbim.tubitak.gov.tr/tr/haber/editor-ve-yazarlar-icin-bolgesel-egitim-seminerleri

The post TÜBİTAK ULAKBİM Bölgesel Eğitim Seminerleri appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

EndNote Eğitimi

$
0
0

Tez ve Makale Yazmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı!

Üniversitemizce lisanslanarak sizlerin kullanımına sunulan, tez/makale yazma, atıf yapma, referans listeleri oluşturma ve farklı dergi formatlarına göre düzenleme gibi birçok özelliğiyle sizlere yardımcı olabilecek EndNoteyazılımının etkin kullanımına yönelik olarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca Eğitim Semineridüzenlenecektir. Seminer tarih ve yer bilgisi aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Researchsoftware eğitmenleri tarafından gerçekleştirilecek seminer organizasyonun sorunsuz yürütülebilmesi için katılımcıların http://researchsoftware.com/tr/seminar adresinden kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Yeditepe Üniversitesi – İstanbul

Tarih : 17 Mart 2015, Salı

Saat : 11:00-13:00

Yer : Rektörlük Binası Yeşil Salon

EndNote Nedir?

EndNote kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan ve makale yazım sürecinizde 6000’in üzerinde farklı bibliyografya stili ile (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan özel bir veritabanı bibliyografya yazılımıdır.

EndNote Hakkında Ayrıntılı Bilgi : www.researchsoftware.com/tr/endnote
EndNote Tanıtım Sunumu : www.researchsoftware.com/tr/videos
EndNote Eğitim Dökümanları ve Videoları : www.researchsoftware.com/tr/videos
EndNote Türkçe Kullanma Kılavuzu : www.researchsoftware.com/tr/manuals

EndNote Referans Listesi: http://researchsoftware.com/tr/clients
EndNote X7.2 Özellikleri: http://researchsoftware.com/tr/news/endnote-x72-cikti

EndNote Eğitim Seminer İçeriği:

* Atıf nedir?
* Tez ve Makalelerde bibliyografya (kaynakça) oluşturma
* EndNote nedir?
* Kişisel bibliyografik veritabanı oluşturma
* Manuel veri girişi (Referans kaydı oluşturma)
* Referans kaydı import seçenekleri (direct export, import filtreleri ve pdf import)
* Online veritabanlarında makale arama (WoS, Legal Collection (ebsco), Library of Congress, PubMed ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde)
* Kişisel EndNote veritabanlarını düzenleme ve yönetme (seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme… )
* EndNote ile makale yazımı (atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme…)

The post EndNote Eğitimi appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

2015 Güz Fen Bilimleri Enstitüsü Oryantasyonu

Yeditepe Üniversitesi Bilim İnsanlarının Başarısı

$
0
0

Yeditepe Üniversitesi Bilim İnsanlarının Başarısı

Araştırma grubu  (soldan sağa) : Mustafa Özilgen, Jale Çatak, Ahmet Çağrı Develi, Esra Sorgüven, Serap İnal

Kaynak: Science News

http://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151005121516.htm#.Vhjuuv9zOsM.mailto

Çiğneyin:Çiğneme aktiviteniz yaşam sürenizi tahmin etmek için kullanılır mı?

Yayın tarihi: 5 Ekim 2015

Kaynak: Inderscience

Özet: Bilim insanları termodinamiğin ikinci kanununu çiğneme amacı ile kullandığınız kaslara uygulayarak yaşam sürenizi tahmin edebilirler mi? Bu araştırmanın sonuçlarına göre yenen her lokma entropiyi, termodinamik düzensizliği, arttırır. Termodinamiğin ikinci kanunu “herşey daha iyiye gidecek” ifadesinin tam da karşıtını ifade eder. Katı yiyecekler tüketildikçe üretilen entropi yaşam sürenizi tahmin etmek için kullanılabilir. Aslında, düzensizlik, yani entropy, kapalı sistemlerde sürekli artması kaçınılamaz bir olgudur… Diğer bir deyimle, herşey sadece kötüye gidebilir. Taş ve kumdan yapılan kaleler ve bu kaleleri yapmış olanların vücutları kaçınılmaz olarak gelecekte çürür. Kuleleri yaparken arada yedikleri yiyecekler önce parçalanır, geçici bir süre için kasların yapılmasında yer aldıktan sonra çürürler. Memeli hayvanların çenelerinde yer alan masseter kasları çiğneme sürecinde görev yaparlar, özellikle otçul hayvanlarda çok güçlüdürler.

Vücudumuzda biz yaşayıp solunum yaptıkça hasar görmekte olan hücrelerimizi tamir edebilecek bir sistem vardır, ancak yine de dokuların zamanla yıpranması  ve eskimesi kaçınılmazdır. İstanbul’da Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Mustafa Özilgen ve arkadaşları makalelerinde organizmaların yaşam boyu üretilebilecekleri entropi ve düzensizliğe dayanma güçlerinin sınırlı olacağını ve  bu limite ulaştıklarında “doğal nedenlerle” öleceklerini önermişlerdir.

Araştırma sonuçları bir asırı doldurduktan sonra on yıl daha yaşamış, veya daha gerçekçi olarak 76 yaşına gelmiş olan bir kişininin masseter kaslarının “beşikten mezara kadar” geçen süreçte ortalama 10 kilo Joule/K değerinde entropi üretmiş olacağını göstermiştir. Diğerlerine göre % 10 daha fazla yiyecek tüketen bir kişi normal kilolu bir arkadaşına göre bu kadar entropiyi beş yıl daha önce üretmiş olacaktır. Termodinamik açıdan daha yeterli vücut ve kas yapısı olan kişilerin bu kadar entropiyi üretmesi daha uzun süre alacaktır. Araştırmacılar masseter kaslarının ürettiği entropinin ve yaşam süresi beklentilerinin tüketilen gıdalara bağlı olarak laboratuvar şartlarında yapılacak deneylerle hassasiyetle hesaplanabileceğini belirtmişlerdir.

Kaynak:

Lifespan entropy generated by the masseter muscles during chewing: an indicator of the life

expectancy? J Çatak, AÇ Develi, E Sorgüven, M Özilgen, H. Serap İnal. International Journal of Exergy, 18: 46-66(2015)

Bu haber aşağıdaki web sitelerinde de yer almıştır:

  1. http://inderscience.blogspot.com.tr/
  2. http://phys.org/news/2015-10-aging.html
  3. http://sciencespot.co.uk/
  4. http://www.geekjournal.net/articles/2015/10/chewing-over-the-aging-process-10744.html
  5. http://crazychucks.com/news/Chewing+over+the+aging+process
  6. http://adaptivescientist.com/chewing-over-the-aging-process/
  7. http://technewsnow.com/news/chewing-over-the-aging-process
  8. http://scifeeds.com/news/chewing-over-the-aging-process/
  9. http://interceder.net/latest_news/International-Journal-of-Exergy
  10. http://www.alphagalileo.org/ViewItem.aspx?ItemId=156983&CultureCode=en
  11. http://www.sciencedaily.com/releases/2015/10/151005121516.htm

The post Yeditepe Üniversitesi Bilim İnsanlarının Başarısı appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.


Başarı Öyküsü : Seda Genç

$
0
0

Seda Genç, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümünde 2014 yılından beri Öğretim Görevlisi olarak görev yapıyor. Temel araştırma konuları gıda proseslerinde enerji verimliliği, modelleme ve sürdürülebilirliktir.

Dr. Genç, lisans derecesini Ege Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecesini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden, doktora derecesini ise Yeditepe Üniversitesi, Kimya Mühendisliğinden 2013 yılında almıştır. Doktora eğitimi sonrasında İngiltere’de Reading Üniversitesi Gıda ve Beslenme Bilimleri Bölümü’nde “British Council” bursiyeri olarak doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.

Yeditepe Üniversitesi’ndeki doktora çalışması sırasında, Prof.Dr.Mustafa Özilgen ve Prof.Dr.Işıl Aksan Kurnaz’ın danışmanlığında hücrede glikoz metabolizmasının modellenmesi ve biyolojik sistemlerin termodinamiğini çalışmıştır. Ayrıca, “Astrosit ve Nöronlardaki Laktat Mekik Metabolizmasının Bilgisayar Destekli İncelemesi” isimli Tubitak projesinde araştırmacı, kimya ve gıda mühendisliği bölümlerinde asistan olarak görev almıştır.

Doktora eğitimi sırasında 3 adet science citation endeksli yayın yapmış ve ulusal ve uluslararası birçok kongrede bildirisi yayınlanmıştır.

Yayın listesi aşağıda yer almaktadır:

Makaleler  (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

  1. Performance assessment of a potato crisp frying process. Genc S, Hepbasli A. Drying Technology: An International Journal, 33:7, 865-875, 2015. DOI: 10.1080/07373937.2014.994066
  2. Unsteady exergy destruction of the neuron under dynamic stress conditions. Genc S, Sorgüven E, Ozilgen M, Aksan Kurnaz I. Energy, 59, 422-431, 2013
  3. Exergetic efficiency of ATP production in neuronal glucose metabolism. Genc S, Sorgüven E, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M. International Journal of Exergy, Vol.13:1, 60-84, 2013
  4. Astrocyte-neuron lactate shuttle may boost more ATP supply to the neuron under hypoxic conditions–in silico study supported by in vitro expression data. Genc S, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M. BMC Systems Biology 5:162, 2011

Kitap Bölümleri

  1. S. Genç, Aksan Kurnaz I (2011). “Hücresel Reaksiyonların Modellemesi” (3. Bölüm), Metabolizma Mühendisliği, Ed. Azmi Telefoncu, Nurdan Pazarlıoğlu, Birleşik Matbaacılık, İzmir, ISBN 978-975-483-911-1.
  2. S. Genç, Aksan Kurnaz I (2011). “Metabolizma Mühendisliğinde Biyoinformatik” (5. Bölüm), Metabolizma Mühendisliği, Ed. Azmi Telefoncu, Nurdan Pazarlıoğlu, Birleşik Matbaacılık, İzmir, ISBN 978-975-483-911-1.

Uluslararası ve Ulusal Kongreler

  1. The latest innovative approach by the second biggest retailer in the world to overcome the important society challenges in food; reducing food waste and healthier living. Genc M, Goksungur Y, Genc S. International Food Congress, NAFI 2014, Izmir, Turkey, May 2014
  2. Measures in prevention of Salmonella in oilseed meals. Ekinci F.Y, Genc S, Güçlü-Üstündağ O, XXII. World Conferences in Oilseed Processing, Fats & Oil Processing, Biofuels & Applications, Izmir, Turkey, June 2011
  3. Modeling neuro-glial interactions: lactate shuttle hypothesis. Genc S, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M, International Congress on Bioinformatics and Biomics, Kusadası, Turkey May 2011
  4. Carbon Standards in Food Industry. Genc M, Genc S, Goksungur Y, International Food Congress, Izmir, Turkey, May 2011
  5. Astrosit-nöron laktat mekik modeli hipoksik durumda nörona daha fazla enerji sağlamaktadır-hesaplamalı ve deneysel paralel calışma. Genc S, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M, XXII. National Biochemistry Congress, Eskisehir, Turkey, October 2010
  6. Brain Energy Metabolism and Implications for Brain Tumors: An In Silico. Genc S, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M, 4th International Advanced Research Workshop on In Silico Oncology and Cancer Investigation–The ContraCancrum Workshop, Athens, Greece, September 2010.
  7. Computer-Aided Study of Glucose-Lactate Metabolism in Neuron and Astrocyte. Genc S, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M, IX. National Neuroscience Congress, Istanbul, Turkey, April 2010
  8. Kinetic Modeling of Energy Metabolism in Neurons and Astrocytes. Genc S, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M, XVI. National Biotechnology Congress, Antalya, Turkey, December 2009
  9. Norondaki Glikoz-Laktoz Metabolizmasi Biyokimyasal Modeli On Calismasi – Oral Presentation. Genc S, Aksan Kurnaz I, Ozilgen M, VII. National Chemical Engineering Congress, Malatya, Turkey, August, 2008
  10. A preliminary biochemical model for Glucose-Lactate Metabolism in Neuron – Oral presentation. Genc S, Bal E, Kurnaz I.A,Ozilgen M, Health Informatics and Bioinformatics Congress (HIBIT08), Istanbul, Turkey, May 2008.
  11. Production and Isolation of Fungal Chitosan by Submerged Fermentation – Oral presentation. Alper (Genc) S, Göksungur, Y, Yenidünya, F, Harsa S. National Food Congress, Izmir, Turkey, April 2005
  12. Fungal Chitosan Production from Molasses – Poster presentation. Alper (Genc) S, Göksungur, Y, Yenidünya, F, Harsa S, 11th European Congress on Biotechnology, Basel, Switzerland, August 2003.

The post Başarı Öyküsü : Seda Genç appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Öğrenci Kimlik Kartı Güncellemesi

Tezsiz Pilotaj Yüksek Lisans Programı

$
0
0

Güz 2015 Dönemi İçin Önemli Tarihler

Program Tanıtım Toplantısı 3 Temmuz 2015*
Ön Mülakat İçin Son Başvuru Tarihi 15 Temmuz 2015**
Ön Mülakat Tarihleri 21-22 Temmuz 2015***
SkyTest Sınavına Girmek İçin Son Tarih 6 Ağustos 2015
Kayıt için Belgelerin Tamamlanma Tarihi 7-11 Eylül 2015
Eğitimin Başlaması 14 Eylül 2015

Güz 2015 Dönemi Program ücreti ve ödeme koşulları hakkında bilgi için tıklayınız.

Başvuru koşulları ve belgeleri için tıklayınız.

Eğitim Programı için tıklayınız.

*Toplantı saat 10:30’da Mühendislik Fakültesi B306’da yapılacaktır. Toplantıya katılmak isteyenler fbe-admin@yeditepe.edu.tr adresine e-posta göndererek ya da 0216 578 04 92 numaralı telefonu arayarak isimlerini bildirmeleri gerekmektedir.

**Adaylar Elektronik Başvuru Sistemi (http://ebs.yeditepe.edu.tr) üzerinden online başvuruyu tamamlayıp aşağıda istenen gerekli evrakları getirmelidirler. Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır. Açık kalan kontenjanlar için geç başvuru tarihi Ağustos ayında ilan edilecektir.

***Mülakatlar Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yapılacaktır.

Neden Yeditepe Üniversitesi Pilotaj Yüksek Lisans Programı?

  • Önümüzdeki 2-3 yıl içinde havayolu şirketlerinin toplam pilot talebinde % 20 dolayında artış beklenmektedir.
  • Program mezunları Atlasglobal Havayolu (önceki adıyla Atlasjet) Şirketinden ayrıca alınabilecek havayolu yolcu taşımacılığı pilot lisansı (Air Transport Pilot Licence=ATPL) ve tip intibak eğitimi ile dünyanın herhangi bir havayolunda çalışabilme şansına sahip olacaktır.
  • Program Atlasglobal Havayolu Şirketi ve AFA uçuş okulu ile işbirliği halinde yürütülecektir. Mezunlar, sağlık nedenleriyle elenmedikçe yüksek ücretli iş olanağı sunabilecek bir alana açılmış olacaktır.

Program Hakkında Bilgi

Havacılık sektörünün gösterdiği hızlı gelişme ve halkımızın uçak yolculuğunu tercih eder hale gelmesiyle, önümüzdeki yıllar içinde ülkemizde ciddi sayıda yolcu uçağı pilotuna gereksinim duyulacaktır. Mevcut durumda da var olan pilot açığı bir ölçüde yabancı pilot istihdamıyla karşılanmaktaysa da, körfez ülkelerinde de pilot talebinin artması nedeniyle yabancı kaynaklı pilotların ülkemizdeki talebi karşılaması giderek zorlaşmaktadır. Ek olarak, 2016 yılı sonundan itibaren pilotların yıllık maksimum uçuş süreleri düşeceği için havayolu şirketleri mevcut pilot kadrolarıyla uçuşlarını sürdüremeyecek ve ilave kadro oluşturmak zorunda kalacaklardır. Yeditepe Üniversitesi yaklaşan pilot darboğazı sorununun çözümüne katkı yapmak amacıyla Atlasglobal Havayolu Şirketi ile birlikte yürütülecek bir pilotaj yüksek lisans programı başlatmıştır. Fen Bilimleri Enstitüsü altında yürütülecek olan tezsiz programda, temel teorik dersler Yeditepe Üniversitesi’nde, uçuş eğitimi ise Atlantik Uçuş Okulu’nda (Atlantic Flight Academy-AFA) verilecektir. Ülkemizde havayolu nakliye pilotu lisansı (ATPL) ve tip intibak eğitimi vermeye yetkili iki kuruluştan biri olan AFA, Atlasglobal ve Yeditepe Üniversitesi’nin güçlü işbirliğinde gerçekleşecek olan program yaklaşık 900 saatlik teorik eğitim, 220 saatlik uçuş eğitimi, 120 saatlik uçuşa yönelik ders ve istendiği takdirde 210 saatlik, İngilizce dışında ikinci bir yabancı dil eğitimi içermektedir. Mevcut pilotaj yüksek lisans programı kapsamında öğrencilere Hususi Pilot lisansına ve Ticari Pilot lisansına yönelik uçuş eğitimi verilecek, çok pilotlu ekip uçuşları yaptırılacak ve jet uçaklarına geçiş eğitimi verilecektir. Program sonunda öğrenciler Ticari Pilot Lisansı (CPL) ve ATPL-frozen niteliğine sahip olacaklardır. ATPL ve tip intibak eğitimleri mevcut programın dışındadır. Mevcut Pilotaj Yüksek Lisans Programı mezunlarının, sağlık veya benzer nedenlerle uçuş eğitimlerinden ayrılmadıkça, programda içerilmeyen tip intibak eğitimlerini AFA’dan alarak başarıyla tamamladıkları takdirde Atlasglobal Havayolu Şirketince istihdam edilmeleri beklenmektedir. Gereken tıbbi testleri geçen ve programı başarıyla tamamlayan üniversite mezunları için, resmen değilse de piyasadaki pilot açığı nedeniyle fiilen neredeyse iş garantili sayılabilecek bu program hakkında ek bilgiyi aşağıdaki kaynaklardan edinebilirsiniz:

Prof. Dr. Mehmet A. Akgün, program koordinatörü, Makine Mühendisliği Bölümü

makgun@yeditepe.edu.tr, 0 216 578 0000/3058

fbe-admin@yeditepe.edu.tr, 0 216 578 0492

The post Tezsiz Pilotaj Yüksek Lisans Programı appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

2016 Bahar Dönemi Başvuru Sonuçları

$
0
0

Kabul alan aday öğrencilerin gerekli evraklar ile birlikle Enstitüye müracaat etmeleri ve 1-5 Şubat 2016 tarihleri arasında kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Dersler 8 Şubat 2016 tarihinde başlayacaktır.
Aday öğrencilerimizi tebrik eder, yeni dönemde başarılar dileriz.

NO İSİM SOYADI ANABİLİM DALI PROGRAM
1. Onur YILMAZ Bilgisayar Mühendisliği Doktora
2. Nazlı TOKATLI Bilgisayar Mühendisliği Doktora (Özel Öğrenci)
3. Yıldız GÜÇLÜ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
4. Sultan ÖZBEK Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
5. Merve YILDIZ Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans
6. Deniz URAS Biyoteknoloji Bütünleşik Doktora (Özel Öğrenci)
7. Filiz ERÇELİK Biyoteknoloji Bütünleşik Doktora
8. Nebahat YILDIZBAYRAK Biyoteknoloji Doktora
9. Tuğçe USLU Biyoteknoloji Doktora
10. Sanem ÇELİMLİ Biyoteknoloji Doktora (Özel Öğrenci)
11. Ayşe Selcen SEMERCİÖZ Biyoteknoloji Doktora
12. Begüm OKUTAN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
13. Ezgi TAŞKAN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
14. Kevser ÖZTÜRK Biyoteknoloji Yüksek Lisans
15. Batuhan KALKAN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
16. İrem BAYGUTALP Biyoteknoloji Yüksek Lisans
17. Münevver Burcu ÇİÇEKDAL Biyoteknoloji Yüksek Lisans (Özel Öğrenci)
18. Çağlar ÇİL Biyoteknoloji Yüksek Lisans
19. Merve ERCAN Biyoteknoloji Yüksek Lisans
20. İbrahim KAPICI Biyoteknoloji Yüksek Lisans
21. Hüma ERKOÇ Biyoteknoloji Yüksek Lisans
22. Eyüp İsmail YOLCU Biyoteknoloji Yüksek Lisans (Özel Öğrenci)
23. Ahmet Emin YETKİN Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
24. Seçil GÖNCÜOĞLU Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans
25. Mine DOYURAN Fizik Doktora
26. Baha KILIÇ Fizik Doktora (Özel Öğrenci)
27. Mertay GÜNER Fizik Doktora (Özel Öğrenci)
28. Esra KÜÇÜKMORKOÇ Fizik Doktora (Özel Öğrenci)
29. Sinan İNGİN Fizik Doktora
30. Gülçin ÇELİK Fizik Doktora (Özel Öğrenci)
31. Yusuf Levent ERTOKTAŞ Fizik Doktora (Özel Öğrenci)
32. Beril GÜLKAYA Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans
33. Öykü Gizem ZALOĞLU Kimya Mühendisliği Yüksek Lisans
34. Ahmet Çağrı DEVELİ Makina Mühendisliği Doktora
35. Ahmet Refik ÖZDEMİR Makina Mühendisliği Doktora
36. Can YEŞİLKAYA Makina Mühendisliği Doktora
37. Barış ELBÜKEN Makina Mühendisliği Doktora (Özel Öğrenci)
38. Osman Kağan AYDIN Makina Mühendisliği Doktora
39. Volkan ÖZGEN Makina Mühendisliği Yüksek Lisans (Özel Öğrenci)
40. Barış TINAZ Makina Mühendisliği Yüksek Lisans (Özel Öğrenci)
41. Oktay Fırat URAL Makina Mühendisliği Yüksek Lisans
42. Sungur Kaan GÖKBULAK Makina Mühendisliği Yüksek Lisans
43. Mete DEMİRÖRER Makina Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
44. Şeyma KARAKAYA Matematik Yüksek Lisans
45. Murat ERTÜRK Matematik Yüksek Lisans
46. Betül KURT Matematik Tezsiz Yüksek Lisans
47. Birsel STERLER Mimarlık Yüksek Lisans
48. Hazal KIRIMLI Mimarlık Yüksek Lisans
49. Nilüfer GURBANOVA Mimarlık Yüksek Lisans
50. Umut DALMAZADAM Mimarlık Yüksek Lisans
51. Adem AÇICI Mimarlık Yüksek Lisans
52. Rami KSEİBE Mimarlık Yüksek Lisans (Özel Öğrenci)
53. Halima ALİ Mimarlık Yüksek Lisans (Özel Öğrenci)
54. Zehra AYDIN Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
55. Selin YAŞAR Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
56. Gözde ŞİMŞEK Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
57. Sinem KALELİ Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
58. Alp ERDOĞDU Mimarlık Tezsiz Yüksek Lisans
59. Merve SÖNMEZ Sistem Mühendisliği Doktora (Bilimsel Hazırlık)
60. Mete DEMİRÖRER Sistem Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık)
61. Emir DESTANOĞLU Sistem Mühendisliği Yüksek Lisans (Bilimsel Hazırlık, Özel Öğrenci)

The post 2016 Bahar Dönemi Başvuru Sonuçları appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

2016 Bahar Dönemi İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları

$
0
0

Hazırlık okuluna gelecek olan adayların, öğrenci kayıtlarını yaptırıp, ödemelerini yaptıktan sonra hazırlık okuluna geleceklerini belirten bir e-postayı, ad, soyad, öğrenci numarası, ingilizce seviyesi ve telefon numarasını da belirterek ylhazirlik@yeditepe.edu.tr adresine 05 Şubat 2016 saat 17:00’ya kadar göndererek hazırlık okulu kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

NO İSİM SOYADI ANA BİLİM DALI SEVİYE
1. Sultan ÖZBEK Bilgisayar Mühendisliği B LEVEL
2. Yıldız GÜÇLÜ Bilgisayar Mühendisliği B LEVEL
3. Eyüp İsmail YOLCU Biyoteknoloji A LEVEL
4. Ezgi TAŞKAN Biyoteknoloji A LEVEL
5. Hüma ERKOÇ Biyoteknoloji B LEVEL
6. İbrahim KAPICI Biyoteknoloji PROGRAM
7. İrem BAYGUTALP Biyoteknoloji B LEVEL
8. Merve ERCAN Biyoteknoloji B LEVEL
9. Murat ERTÜRK Matematik A LEVEL
10. Şeyma KARAKAYA Matematik B LEVEL
11. Gözde ŞİMŞEK Mimarlık B LEVEL
12. Nilüfer GURBANOVA Mimarlık B LEVEL
13. Rami KSEİBE Mimarlık B LEVEL
14. Umut DALMAZADAM Mimarlık B LEVEL

The post 2016 Bahar Dönemi İngilizce Yeterlilik Sınavı Sonuçları appeared first on Yeditepe Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Viewing all 127 articles
Browse latest View live